YouTube Video İzlenme Sayısını Arttırmak

YouTube’da videolarını paylaşmayan artık yok gibi. Hepimizin hayali paylaştığımız her videonun binlerce kişi tarafından izlenmesi sonrasında YouTube Fenomeni olmak. Fakat artık bu işler o kadar kolay değil.  YouTube konusunda sizlerle  tecrübelerimden edindiğim ufak ipuçlarını paylaşarak bu yolda nasıl ilerleyebileceğinizi anlatacağım.  Sizlerin kullandığı taktikleri de benimle paylaşırsanız isminiz ile yazımda yer verebilirim.

Öncelikle unutmayın YouTube başlı başına bir sosyal medya kanalıdır.  Kendi içerisinde bulunan  dinamikleri tamamen kendine hastır. Bu sebepten YouTube’un kuralları ile oynamanız  gerekli. Yazımızda faydalanabileceğiniz organik veya organik olmayan bir çok yöntemden bahsedeceğim. Aşağıda paylaştığım video da  deneme  amaçlı olacak ve kullandığım her adımı   ve sonuçları sizlerle paylaşacağım. Burada  bahsedilecek yöntemtemler fake değildir. Fake izlenme veya  kanal takipçisi de  satın almanızı tavsiye etmem. Uzun vadede  başınızı bu sahte yöntemler çok ağrıtır,   verdiğiniz emekler boşa gider.

1- Video başlığınız ilgi çekici ve kullanıcıyı izlemeye teşvik edici olsun. Sizin videonuzu kullanıcı neden izlemeli bu başlıkta anlatmalı.

Örneğin “Komik Kediler”  şeklinde bir başlık kullanmak yerine “2017 yılında Dünyanın En Komik Kedi Videoları” kullanmanız çok daha faydalı olacaktır.

2- Video açıklaması önemli,  burada  videonuzun içeriği ile ilgili   detaylı bilgiler vermeli, videonuz ile ilgili  anahtar cümleleri paylaşmalısınız  varsa video hikayenizi yazmalısınız. Unutmayın dünyanın arama motoru Google ve Google’dan alacağınız trafik  direk olarak izlenme sayınıza olumlu olarak yansır. Bu sebepten Google’ın seveceği gibi açıklamalar yazmak çok önemli.

Kedi örneği ile devam edelim, şöyle bir açıklama videonuzun daha fazla bulunmasına yardımcı olacaktır.

2017 yılında yayınlanmış komik kedi videolarını sizler için derledim, araya da kendi kedim pamuğun en komik anlarını eklemeyi ihmal etmedim. Özellikle  yavru kedilerin şaşkın ve komik halleri beni çok güldürdü. Dilerim sizler de   benim gibi bu komik kedilere çok  gülersiniz. Yorumlarınızı ve önerilerinizi  bekliyorum: Not: Video GoPro Hero 5 ile çekilmiştir 🙂

3- Videonuz için seçeceğiniz kapak görseli önemli. Özellikle  aramalarda bu kapak görseli kullanıcının karşısına çıkacağı için bu görsel video içeriğinizi çok iyi tanımlamalı ve  kullanıcıyı sizin videonuzu izlemeye teşvik etmelidir.

Örnek olarak kedi videosu konusundan devam ediyorum. Aşağıya YouTube’da komik kediler araması yaptıktan sonra karşıma çıkan sonuçlardan bir ekran görüntüsü ekliyorum.

youtube-izlenme-sayisi-arttirma

Video İzlenme Sayısı Arttırma

 

4- Yazdığınız video açıklaması ve başlığını farklı dillerde de yazabilirsiniz. Bu sayade sadece Türkçe bilenler değil  farklı dillerden  YouTube izleyicileri sizin videonuza ulaşabilirler.

5- Kullanıcıyı paylaşıma teşvik etmelisiniz. Bunu  muhteşem bir içerikle sağlayabileceğiniz gibi ufak hediyeler ile de başarmanız mümkündür. Örneğin o ay videonuzu paylaşanlar arasından bir kişiye ufak bir hediye gönderebilirsiniz. Bu hem  farklı kitlelere ulaşmanızı sağlayabileceği gibi YouTube kanalınızın abone  sayısını da  şaşırtıcı bir biçimde arttıracaktır.

6- Diğer sosyal medya kanallarını etkin olarak kullanmalı ve videolarınızı  bu kanallarda da  düzenli olarak paylaşmalısınız. Özellikle Google Plus’ın Communitylerinin  gücü etkileyici olabilir. Buralarda  biraz vakit geçirmenizi tavsiye ederim.  Benim oluşturduğum video topluluğuna dahil olabilirsiniz,  amacım özellikle kaliteli bir topluluk yaratıp yardımlaşarak muhteşem işler çıkartmak. Linki şöyle aşağı bırakıyorum.

https://plus.google.com/communities/109033886532823353801

Buna ek olarak videonuzun içeriğine uygun Facebook grupları kullanabilirsiniz. Diğer sosyal medya kanallarında göz önünde bulundurmanız gereken en önemli etken videonuzun içeriğinin paylaştığınız grup ve topluluğa hitap etmesidir. Bir futbol grubuna komik kedi videosu atmanız  pek faydalı olmayacaktır 🙂

7- Video  reklamlarını kullanmaktan çekinmeyin. Uygun maliyet ile videonuza  izlenme  sağlayabilirsiniz. Reklam kanalı ile sağladığınız ziyaretçi  farklı videolarınızı izleyebilir,  size  çok daha uygun maliyet sunabilir. Buna ek olarak izlenme sayınız arttıkça önerilen videolar ve YouTube arama sonuçlarında üst taraflarda çıkmaya başlarsınız ki bunun anlamı bir taş atıp üç kuş vurmaktır.

8- YouTube videolarınızın kısa versiyonlarını yapıp Facebook ve Instagram’da paylaşabilir açıklamada video linkinize yönlendirme yapıp ziyaretçi çekmeye çalışabilirsiniz. Özellikle Facebook’a  ekleyeceğiniz bu kısa videolar, Facebook tarafından, paylaştığınız YouTube linkinden çok daha fazla kişiye gösterilecektir. Dilerseniz Facebook öne çıkarma reklam seçeneği ile bu kısa versiyonu reklamlayabilir yine ücretli olarak izlenme sayınızı arttırabilirsiniz.

9-  Video içeriğiniz kadar,  kullanılan müzikler önemli oluyor. Giriş veya kapanışa güzel müzik seçimi ile hem videonuzun beğenisini arttırırsınız hem de videonuzun paylaşılmasına katkıda bulunursunuz.

10- Videonuz için bir kapanış hazırlamaya çalışın, ve bu kapanışta izleyiciyi yorum yapmaya, videonuzu paylaşmaya davet edin. Güzel bir dil ile yaptığınız bu ricalar sizlere yeni izleyici olarak dönecektir.

11- Yazdığınız bir blog veya web sayfanız varsa videonuzu tanıtan bir yazıyı buraya videonuzla beraber ekleyin.

 

Gördüğünüz gibi sizlerin temel olarak kullanabileceğiniz ipuçlarını yukarıda paylaştım.  Bu  yazı sürekli kendini güncelleyecek ve YouTube’un dinamizmine ayak uyduracaktır. Bu sebepten takipte kalın. Aynı zamanda sizlerle yayınladığım bir YouTube videosunu paylaşıyorum, şu anda izlenme sayısı 58. Kullandığım teknikleri ve sonuçlarını burada paylaşacağım bu sayede canlı olarak çalışmanın sonuçlarını görebileceksiniz. Son olarak yoruma YouTube videolarınızı ekleyebilirsiniz, hem izlerim hem de önerilerimi sizlerle paylaşabilirim.

 

 

Maestro hakkında

Çankaya Eskrim Takımı Başkanı

24 Mayıs 2017 tarihinde Genel içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın